Föreningen Offensiv Folkbildnings Riksträff december 2015

I början av december är det dags för årets riksträff för föreningen Offensiv folkbildning...

Föreningen Offensiv Folkbildnings Riksträff december 2015

Torsdag den 5 november, 2015

Föreningen Offensiv folkbildnings

RIKSTRÄFF om FOLKHÖGSKOLANS PLATS I LOKALSAMHÄLLET

3 och 4 december på Botkyrka folkhögskola

Riksträffarna återkommer varje termin med olika teman och har gjort så sedan Offensiv folkbildning bildades år 2003. De organiseras tillsammans med en folkhögskola och denna gång är det med Botkyrka folkhögskola. Temat för höstterminens riksträff går under rubriken ”Folkhögskolans plats i lokalsamhället”.

Bland annat kommer det att handla om interkulturella och interreligiösa perspektiv och metoder. Alla folkhögskolor i Sverige har ett lokalsamhälle omkring sig. På olika sätt har varje folkhögskola stor betydelse för sitt lokalsamhälle. Tänk bara hur det skulle vara i omgivningen ifall inte din folkhögskola skulle ha funnits? Vad hade då inte fungerat så bra som det gör nu? Vilka konflikter och problem hade då kanske funnits istället? Och om vi tänker på nutiden och framtiden: Vad fungerar bra och vad kan vi utveckla i vår folkhögskolas förmåga att göra lokalsamhället bättre?

På riksträffen kommer vi att berätta för varandra om vår egen skolas betydelse och lyssna på vad andra har att berätta om sin. Vi kommer också att ha workshops för att lära oss nya sätt att tänka och göra. Vi bjuder in Mångkulturellt Centrum (mkcentrum.se) och Botkyrka kommun i just dessa ämnen. Denna kommun har satt upp en konkret interkulturell målsättning för hela sin verksamhet. Både Mångkulturellt Centrum och Botkyrka kommun är delar av Botkyrka folkhögskolas lokalsamhälle.

Alla inom folkhögskolan är välkomna! Deltagare/studerande, personal och styrelseledamöter!

Tider: 3 december kl. 13.00 till 4 december kl. 13.00

Kostnad: 150 kr för deltagare/studerande och 400 kr för personal. Fika och middag ingår.

Anmäl dig till info@offensivfolkbildning.se Sista anmälningsdag är 20 november.

Se också på Facebook: Offensiv folkbildning ideell organisation, och föreningens hemsida: offensivfolkbildning.se