Textilkursen

 

 

Textilkurs


Det här är kursen för dig som är intresserad av att lära dig mera inom textilt skapande och som inte har svenska som förstaspråk.
Kursen ger dig grundläggande kunskaper i sömnad, textil materiallära, broderi, stickning, virkning, färg och form och hållbarhet/återanvändning. Svenska som andraspråk på grundnivå och datoranvändning finns med hela tiden.

Efter Textilkursens slut kan du hantera en symaskin och tillverka egna textila produkter. Du har provat på olika tekniker inom textil och att uttrycka något/berätta genom skapande. Hållbarhet är också en viktig del i kursen. Du får kunskap i hur man lagar kläder och vi undersöker hur vi kan återanvända material.
Språket har en central plats i Textilkursens alla delar. Allt vi gör har som mål att stärka och att hjälpa varje deltagare vidare i livet mot fortsatta studier eller ett arbete vare sig det är inom textil eller något annat område.
Vi gör studiebesök och visar på möjligheter för deltagarna att bli mer delaktiga i det lokala samhället och i kulturlivet. Temadagar och andra aktiviteter genomförs tillsammans med skolans övriga kurser.
Textilkursen ger inga betyg men ett intyg och förbereder dig för fortsatta studier och arbetslivet.
Ansök online Ansök via PDF Hjälp med online ansökan.pdf
//]]>